2009-08-08 20:50:24• hírek • Gozner Gertrud

A legelőn találták

Ukrán csempészcigarettákkal megpakolt lóvontatta szekeret találtak a szatmári határrendészek.

Augusztus hatodikán a nagytarnai határrendőrség munkatársai járőrözés közben, két és fél kilométerre az ukrán-román határtól, Komorzán település határában egy lovasszekérre lettek figyelmesek. A szekeret két személy hajtotta, és a hátuljában több nagyobb csomag volt látható, leterítve egy műanyag ponyvával.

Mivel a határőrök gyanúsnak találták a rakományt, a két férfit és a szekeret további vizsgálatra bekísérték a nagytarnai határőr-állomásra. A nyomozás során kiderült, hogy két román állampolgárságú férfi, a 28 éves szatmárnémeti illetőségű D. Ioan és az 52 éves halmi P. Grigor hajtotta a szekeret. A rakomány felbontásakor 32 doboznyi cigarettára, vagyis 16 ezer csomagnyi füstölnivalóra bukkantak. A hét ezer Viceroy és a kilenc ezer Chesterfield márkájú dohányárú mindegyike ukrán zárjeggyel volt ellátva.

 

Saját bevallásuk szerint a két férfi Komorzán község mellett, a legelőn találták a csomagokat, és nem tudnak semmit az eredetükről. Úgy gondolták, mivel nincs gazdájuk, hazaviszik az árut és majd otthon értékesítik a faluban. Mindkét férfi ellen csempészésben való bűnrészesség címén indult eljárás. A nyomozás tovább folytatódik az ügyben, amíg az eset minden szereplőjét be nem azonosítják a határrendőrök.


16 ezer csomag ukrán csempész cigarettát tartalmazott a szekér rakománya.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: